Türkiye'nin Müzik Paylaşım Forumu
www.raparsivi.net'e Hoşgeldin.

Foruma Kayıtlıysa lütfen Giriş Yap Yada Yeni Bir kayıt Oluşturup Aramıza Katılmak İstiyorsan Tıkla!

Converselerde indirim !! Sadece 49 TL

Join the forum, it's quick and easy

www.raparsivi.net'e Hoşgeldin.

Foruma Kayıtlıysa lütfen Giriş Yap Yada Yeni Bir kayıt Oluşturup Aramıza Katılmak İstiyorsan Tıkla!

Converselerde indirim !! Sadece 49 TL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rahtan Röportaj "Ben Filistinliyim"

260710

Rahtan Röportaj "Ben Filistinliyim" Empty Rahtan Röportaj "Ben Filistinliyim"

2008'de yaptığın açıklama ile müziğe veda ettiğini duyurmuştun. Ancak 2 yıl sonra yeni bir albümle dinleyicilerinin karşısındasın. Ne oldu da bu açıklamanın ardından yeni bir albüm kaydettin ?
Öncelikle herkese selamlar. 2 yıl öncesinde yaptığım açıklamayla rap dinleyenlerle bundan sonra şarkı paylaşmayacağımı söylemiştim. Rap'i, daha doğrusu müziği bıraktığım falan yoktu. 2007-2008'deki gibi üretimime devam ediyordum. Zaman ilerledikçe, yaşanılanlar arttıkça insanın yazdığı şeylerde olgunlaşıyor. Dinleyicilerin beni 5-10 yıl sonra eski şarkılarımla hatırlamaması ve yaptıkları istekler üzerine böyle bir albümü internete sunmayı uygun gördüm. Tekrar bir albüm sunmamın sebepleri bunlar sanıyorum ki.

2008'de rap'e veda etmenin sebebi neydi ?
Hiçbir maddi manevi getirisi olmayan bir "hobim" tarafından, okulum ve az da olsa psikolojim etkilenmeye başlamıştı. Bu kararı alırken ne kendimi çok kaptırmak ne de her şeyden tamamen kopmak istemedim.

Bu süreci nasıl değerlendirdin ?
Müzikal anlamda prodüksiyonlara önem verdim. Radu & Ran Ahen'in albümlerinde bulundum, aynı zamanda Mavzer'in albümüne feat. verdim. Buğra Milat ile ortak bir albümü bitirdik. Full prodüksiyonu bana ait. Güzel bir beat arşivi oluşturdum.

Yeni albümün, hazırlanma süreci ve perde ardındaki isimler hakkında bilgi verir misin ?
Albümde 7 şarkı 1 remix var. Perde arkasında bana güzel beatleri sunan Dirty Beat Productions var. Onun dışında bana, tabiri caizse, gaz veren Buğra Milat ve öz kardeşlerimin etkisi büyük

Filistin'de yaşananları da konu ettiğin "Hep Ben" adlı albümünün kapağında tellerle çevrili bir arazide bir jeep ve yalnız seni görüyoruz. Kapak için albüm ismine vurgu diyebilir miyiz ?
Yalnız kaldığım bir süreç bir çok konuda. Ailemizden kaybettiğimiz insanlar oldu, duygusal anlamda da biraz sıkıntılı olduğum süreçti. Kendi ilacımı bu albümle kendim hazırladım.

Kapaktaki "Ben Filistinliyim" logosu da hemen göze çarpıyor. Vermek istediğin mesajdan bahseder misin ?
Ufacık olaylar, provakosyonlarda bile hepimiz Ermeni olabiliyor, aydınlarımız saçma sapan mesajlar verebiliyor. Irkçılık anlamında hiçbir ırkla sorunum yok. Hatta bir çok İsrail'li arkadaşım var. Ama yaşanılan ve yaşatılan bu zulüm... Acı veren nokta bu. Dolayısıyla orada yaşanılanları tam anlayamasak da, az da olsa hassasiyetimi göstermek istedim.

Uzun bir aranın ardından albümüne gelen yorumlar beklediğin gibi miydi ?
Benim artık yorum bekleme durumum yok. Ama duyduğum tepkiler sevindirici.

Bir de remiksinin bulunduğu "Yalanlar Son Bulmaz" ile eski dostlarına bir nevi sitemde bulunup ben tek başıma da varım imajı veriyorsun. Seni bu şarkıyı yazmaya iten olaylar nedir ?
Hırsından yananlar, kişilik kaybedenler, don değiştirir gibi tayfa değiştirenler, nankörler, ben bırakınca mutlu olanlar... Bu tarz insanları sayısı o kadar arttı ki demekki birazcık rahatsız olmuşum.

Şarkıda hep eleştirilen "Rahdan ritm kaçırıyor" yorumlarına da dokunduruyorsun. Bu tartışma için senin görüşün nedir ?
Rahdan ritm kaçırıyor : ) ama onları yakalayamadıkları ve kaçırdıkları çok şeyler var.

"Hep Ben" en beğenilen çalışma olarak diğer parçaların arasından sıyrılıyor. Hikayesi nedir bu parçanın, kendini mi anlatıyorsun ?
Daha önce söylediğim gibi, yalnız kaldığım bir dönem. Çok da aslında rahatsız değilim bu konudan dolayı. Sadece güzel bir eleme dönemi yaşadım. Bundan sonra "hep ben" ve yine "ben" olacağım için böyle bir şarkı yazmak istedim.

"Sen Gözlerime Bakma Ey Filistin" ile Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı ve Filistin'e yapılan kuşatmayı protesto ediyorsun. Senden daha önce bu tarzda, siyasal ve toplumsal sorunlara değinilen çalışmalar duymamıştık ?
Aslında var bir kaç o tarz şarkım ama bunun kadar ciddiye alınmamıştı. Yaşanılanlar arttıkça insanın hayatında daha olgun çalışmalar yapabiliyorsun. Sanırım bundan sonra daha çok duyabilirsiniz bu tarz şarkıları.

Parçada "ben bayrağının yeşiline inandım" diyorsun. Açar mısın bu sözü ?
Yeşil islam bayrağının rengi. Ve ben buna tüm kalbimle inandım.

Melodik ve duygusal şarkıların süslediği albümde battle konseptli bir çalışmaya rastlayamıyoruz. Artık battle'dan tamamen arındığını söyleyebilir miyiz ?
Gerekli görmediğim için yapmadım. İstediğim zaman yine birkaç birşeyler karalayabilirim. Buğra Milat ile olan albümde daha sert şeyler duyabilirsiniz.

Şarkı isimlerinden de anlaşıldığı gibi albümde bir yalnızlık teması işlenmiş. Bu içinde bulunduğun ruh haliyle mi ilgili yoksa rapi bıraktıktan sonra piyasada konum olarak "yalnız" kaldığını mı düşünüyorsun ?
Piyasa olarak değil, duygusal olarak ve "rap dışındaki" hayatımda yalnızlığım var. Çok büyük dert değil geçer Smile

Zamanında bu yola beraber çıktığın ve ilerlediğin isimlerin hemen hemen hepsi bandrol sahibi oldu. Senin böyle bir düşüncen veya girişimin var mı ?
Şimdilik yok gibi gözüküyor. Öncelik verdiğim başka şeyler var hayatımda. Halleder halletmez bu konu üzerinde tekrar düşünebilirim.

"Hep Ben" in ardından hazırlayacağın projeler ve kafandaki planlardan bahseder misin ?
Buğra Milat ile ortak albümü sunacağız. Atakan & Bela ile "Hep Ben" de olması gereken ama kaydedemediğimiz bir şarkı var onu tamamlayabiliriz. ABD'den bir kaç arkadaşıma prodüksiyon yapıyorum. Öz kardeşlerim ve Radu & RanAhen'le birlikte "BiGarip Comp." yapıyoruz, onu tamamlamaya çalışacağım. Şimdilik bu kadar.

Eklemek istediğin bir şey var mı ?
Hiphoplife'a ve Bahadır'a teşekkürler. Uzunca bir aradan sonra hiphoplife'da bulunmak tekrardan güzel bir duygu. Herkese saygılar ve sevgiler. Ayrıca sahte hesaplardan sıkıldım. Official Myspace ve Facebook'um dışında kontak halinde olacağınız kimse ben değilim.

MySpace: www.myspace.com/rahdanvandal
Facebook: www.facebook.com/rahdanvandal
Kaynak: Hiphoplife

Rahtan Röportaj "Ben Filistinliyim" Rahdan10
RapCash
RapCash
%100 Tam Üye
%100 Tam Üye

Rep gücü : 3228
Başarı Puanı : 1011

http://www.raparsivi.net

Bu yazıyı burda paylaş : reddit